Home Making of…

Making of…

Geschiedenis van de Lock of Love in Delfshaven

Rotterdam heeft een heus liefdesbedevaartoord in Delfshaven. De ‘Lock of Love’ is een smeedijzeren hek in de vorm van een hart waarin geliefden een slotje kunnen hangen. De sleutel gooien ze in het water. De kade langs de Schie in de Havenstraat, vlakbij het historische Delfshaven, is de plek waar verliefde stellen het slot aan het kunstzinnig vormgegeven hart kunnen vastketenen.

Het bijgeloof zegt dat de liefde duurt zolang het slot aan het hart vastzit. In het slotje staan de namen van de tortelduifjes gegraveerd. Vanaf de pilaar tegenover de stoel kun je je camera plaatsen op de zelfontspanner. De Lock of Love is een initiatief van Renata Rakolcai. Renata diende in 2009 een burgerinitiatief in bij de toenmalige deelgemeente. Delfshaven schreef een ontwerpwedstrijd uit, die uiteindelijk door kunstenaarscollectief BLISS werd gewonnen. Zij hebben de stoel in de vorm van een hart ontworpen. Kunstproducent Mothership was adviseur, matchmaker en producent.

Valentijnsdag 14 februari 2010 werd het kunstwerk officieel onthuld door deelraadsvoorzitter Carlos Goncalves en wethouder Dominic Schreijer. Ze hingen samen het eerste hangslot aan het kunstwerk en gooiden het sleuteltje vervolgens in de Schie.

  
Lock of Love Delfshaven

Lock of Love Delfshaven