Home Nieuws

Nieuws

Pilaar Lock of Love teruggeplaatst

Gisteren, donderdag 25 juni, is door de aannemer in opdracht van de gemeente de pilaar bij de Lock of Love teruggeplaatst.

Er is een betonnen voet gemaakt, en de draadeinde zijn vast gelast zodat het niet meer zo makkelijk is om de pilaar los te schroeven en mee te nemen. Wij danken de gemeente (Stadsbeheer) voor haar snelle medewerking, en alle andere betrokkenen die zich hebben ingezet en dit mogelijk hebben gemaakt.

 

 

Herwaardering Lock of Love Delfshaven

25 juni 2020 – Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het mooie kunstwerk de Lock of Love aan de Havenstraat weer in ere te herstellen. Zoals u heeft kunnen lezen op deze pagina, is een onderdeel van de Lock of Love dat was verdwenen (de pilaar) teruggevonden bij een kringloopwinkel in Den Haag en weer teruggebracht naar Rotterdam.

De gemeente Rotterdam heeft een aannemer opdracht gegeven om een betonnen voet te maken en het onderdeel terug te plaatsen, en wel zo dat het niet zo makkelijk meer is te verwijderen. Ook zal de omgeving van het kunstwerk door de gemeente worden aangepakt. Zwerfvuil zal worden opgeruimd, en onkruid zal worden verwijderd, zodat het weer aantrekkelijk wordt om het kunstwerk te bezoeken.

 

 Verdwenen pilaar Lock of Love teruggevonden

10 juni 2020 – Afgelopen weken verscheen op internet een artikel over een verdwenen onderdeel van het kunstwerk de Lock of Love in Delfshaven. Vandaag werd bekent dat het onderdeel is teruggevonden.

Naar aanleiding van het artikel op internet, melde zich een Haagse kringloopwinkel bij het Rotterdamse stel Rick en Debora. Zij deden via internet een oproep aan de gemeente Rotterdam om het kunstwerk weer in ere te herstellen. De pilaar waar een fototoestel of smartphone op geplaatst kan worden voor het maken van een selfie was zo bleek gestolen en stond bij de dader thuis. Bij een woningontruiming kwam de sokkel enkele weken geleden boven water en werd deze aan de kringloopwinkel gedoneerd.

Een medewerker van de kringloop ging op onderzoek uit naar de achtergrond en eigenaar van de pilaar en las op internet het bewuste artikel. Vervolgens nam hij contact op met het Rotterdamse stel. Zij zorgden er, samen met Gebiedscommissielid Lilia Costa, voor dat het verdwenen onderdeel van het kunstwerk weer terug naar Delfshaven kwam. Binnenkort wordt het onderdeel  door de gemeente weer teruggeplaatst op zijn oude vertrouwde plek aan de Coolhaven.

 

Verliefd op Lock of Love

8 juni 2020 – Al 9 jaar lang komen Rick en Debora jaarlijks naar de kade in de Havenstraat in Delfshaven. Hier staat namelijk sinds 14 februari 2010 de Lock of Love. Een rood smeedijzeren kunstwerk in de vorm van een hart. Zij hangen dan samen een slotje aan het kunstwerk en het sleuteltje gooien ze vervolgens in de Schie.

Het hart was ooit een initiatief en ontwerp van de Rotterdamse kunstenares en wedding planner Renate Rakolcai. Zij kende het fenomeen uit haar geboortedorp in Hongarije. Het hart is gelijktijdig een stoel waar je met gemak samen op kunt zitten. Op een cameraplateau maak je met behulp van een zelfontspanner een romantische selfie.

In februari van dit jaar bestond de Lock of Love precies 10 jaar. “Helaas hebben wij de afgelopen jaren gemerkt, dat dit mooie initiatief een beetje in verval is geraakt. Er is zelfs al een onderdeel van dit kunstwerk verdwenen, namelijk de pilaar waar je een camera of telefoon op kunt zetten om een selfie te maken” verteld Rick. “Ook de omgeving van het kunstwerk ziet er eigenlijk niet uit en oogt niet echt aantrekkelijk om daar als verliefd stelletje of als bruid en bruidegom heen te gaan.” Aldus Rick en Debora.

Om die reden heeft het stel actie ondernomen. Ze hebben onder andere de gemeente aangeschreven, en Rick gaat binnenkort inspreken tijdens de vergadering van de Gebiedscommissie Delfshaven. Ook VVD raadslid Pascal Lansink is om hulp gevraagd. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een website www.lockoflovedelfshaven.nl

Rick en Debora willen dat het kunstwerk weer in ere wordt hersteld. “Het gaat ons echt aan het hart hoe het kunstwerk er momenteel bij staat.” “Het zou een bedevaartsoord voor verliefde stelletjes moeten zijn, maar het is meer een no go area geworden, vandaar onze actie.”

 

Lock of Love Delfshaven

Lock of Love Delfshaven